De Pionier


Vakantiehuis De Pionier


Deze accommodatie is gelegen op het erf van een voormalige boerderij. Het heeft een ruime opzet en veel comfort. Het gebouw is omgeven door een eigen tuin, welke verdeeld is in een rustige tuin aan de noordzijde en een speelveld en terras aan de zuidzijde. Deze opzet waarborgt de privacy voor uw groep. Er is voldoende parkeergelegenheid op het eigen terrein. De accommodatie is geschikt voor maximaal 44 personen. Het gehele gebouw is rookvrij, met buiten gelegenheid om beschut te roken. De accommodatie is uitermate geschikt voor het houden van familie- en vriendenweekenden, vereningingweek/weekend, werkweken en/of zomerkampen.

Voorzieningen:

De grote verblijfsruimte is verdeeld in een eetgedeelte en een zitgedeelte. In het eetgedeelte staan grote tafels waaraan uitgebreid gegeten kan worden, er is in dit gedeelte een handig doorgeefloket naar de keuken. Maar ook het doen van spelletjes, workshops en TV kijken is in deze ruimte mogelijk. In het zitgedeelte zijn verschillende gezellige zitjes gemaakt. Deze zitjes bestaan uit comfortabele leren banken en gezellige houten banken. Daarnaast zijn er nog zitjes met statafels en bijpassende krukken, om gezellig een kaartje aan te leggen of andere gezelschapspellen aan te doen. Door de moderne stijl van de inrichting doet deze ruimte zeer licht en ruimtelijk aan.

De keuken is zeer professioneel ingericht. Er is een kookeiland met een ingebouwde friteuse en wasemkap. Er is een afwasmachine en een grote koelkast. Dit alles uitgevoerd in roestvrijstaal. Daarnaast is er koffiezetapparatuur aanwezig, waterkokers en een magnetron. Er zijn voldoende werktafels aanwezig en er is voldoende opbergruimte in de keuken.

De indeling van de slaapkamers is als volgt;

4 kamers voor 2 personen – enkele bedden met eigen badkamer

5 kamers voor 4 personen – enkele bedden

2 kamers voor 8 personen – stapelbedden

Er zijn twee sanitairruimten beschikbaar, voor dames en heren. Deze zijn beide voorzien van twee douches en drie toiletten waarvan één invalidentoilet en invalidendouche per sanitair ruimte. Tevens is er ruimte gemaakt voor het wassen en omkleden van uw baby. Alles is zeer hygiënisch, doordat er gebruik is gemaakt van hoogwaardige kunststof. Ook kan gebruik worden gemaakt van de vier badkamers die zich in de diverse slaapkamers bevinden.

De tuin is in twee delen gesplitst. De tuin aan de voorzijde van het verblijf biedt parkeergelegenheid en diverse hofjes waarin verschillende speelattributen staan opgesteld, zoals een trampoline, een zandbak en een tafeltennistafel. Aan de achterzijde van het gebouw is een volleybalveld en ruimte om andere buitenspellen te doen. In de achtertuin bevindt zich ook een terras met terrasmeubilair en een overdekt buitenverblijf waar kan worden gebarbecued.

Het gehele gebouw is rolstoelvriendelijk doordat het gelijkvloers en geheel drempelloos is. De deuren zijn extra breed. Ook de tuin en het terras zijn goed toegankelijk. Doordat in twee kamers gebruik wordt gemaakt van stapelbedden zijn deze uiteraard iets minder geschikt voor rolstoel- gebruikers.

Voor de kleine kinderen zijn er 5 kinderstoelen, 5 kinderledikantjes en een kinderbox aanwezig. Daarnaast zijn er diverse gezelschapsspellen voor binnen en buiten.

Omgeving:

U vindt dit vakantiehuis in het zuiden van de Noordoostpolder aan de rand van het voormalige Zuiderzee-eiland Schokland. Door de uitgestrekte landbouwgebieden met hier en daar een boerderij kunt u genieten van rust, ruimte en natuur. De grote roofvogels op zoek naar hun prooi zijn een adembenemend schouwspel. De zon die ondergaat boven de akkers geeft een gevoel van ultieme vrijheid. Deze accommodatie ligt direct aan het wandelpad richting het oude eiland Schokland. Een rondgang om het eiland met een bezoek aan het museum en de oude kerkruïne is zeker de moeite waard.

Ook is er de “gesteentetuin” hier vindt u, naast een bezoekerscentrum van Flevolands-landschap, een verzameling stenen uit de Scandinavische landen welke in de ijstijd naar ons land zijn gekomen. Deze liggen verspreid in een mooie bosrijke omgeving waar u prettig kunt wandelen. Voor de kinderen is daar gelegenheid om te gaan schatgraven.

Op 8 kilometer van het verblijf ligt het IJsselmeer en het Ketelmeer. Er zijn mooie stranden aangelegd waardoor het, bij mooi weer, heerlijk vertoeven is aan het water. Daarnaast is er op fietsafstand de grote zwemplas van recreatiegebied de wellerwaard.

De plaatsen Emmeloord, Urk en Kampen liggen dicht in de nabijheid en zijn zeker een bezoekje waard.

Activiteiten in de directe omgeving:

Zelf fruitplukken (seizoensgebonden) en daar sap of jam van maken bij fruitteler Vink te Kraggenburg.

Rondgang over Schokland op boerenwagens met een gids via Toerisme Schokland.

“Gienkies” lopen op Urk met een gids van de VVV op Urk.

Orchideënhoeve te Luttelgeest.

Daarnaast zijn een bezoek aan de Bataviawerf, Bataviastad en het Aviodrome in Lelystad ook zeker de moeite van een bezoek waard.

Informatie voor dit vakantiehuis kunt u aanvragen via bovenstaande link. Via de link met ons planbord bij het CVG kunt u meteen zien of de door u gewenste huurperiode nog vrij is, eventueel een optie nemen, vooraf komen kijken, of meteen een reservering plaatsen.